Du befinner deg her: Yachtcharter · Tyrkia
NO DE EN
go-sailing

Tyrkia – et paradis for seilere

Et av verdens vakreste seilområder. Et seilereventyr mellom Orient og Oksident, nytid og antike. Uttallige bukter, vakker natur, behagelig klima.

Utmerkede vindforhold byr på avvekslingsrik seiling for enhver smak. For den som søker litt friskere vind og temperaturer, også i de varmeste månedene, seiler fra Çesme/Alacatı med ensomme, vakre bukter og noen av Middelhavets flotteste marinaer i nærmeste omgivelser.
Også herifra kan du oppleve en eventyrlig vakker seilas mellom tyrkisk kyst og greske øyer. Du finner litt mildere vindforhold i områdene i sør, fra Bodrum, Marmaris, Fethiye og Göcek.

Det finns vel knapt nok et seilområde som de siste årene har opplevd en så økende popularitet som det tyrkiske, både langs Egeerhavskysten og i resten av Middelhavet. Over 8000 km kyst med vakre sandstrender, idylliske øyer, ensomme bukter med krystallklart vann, laguner og fjordarmer byr på et mangfold av muligheter for enhver som ønsker å tilbringe ferien til vanns.
Og hvor ellers i verden kan man som seiler oppleve antikken så nære?

Korte avstander mellom havnene gir muligheten til spontant å oppsøke en havn om ønskelig. Nye marinaer, delvis i luksusklassen og fortsatt gunstige priser, utmerket service, hjelpsomhet, gjestfrihet, romantiske, små fiskelandsbyer, ensomme, krystallklare bukter er noen av grunnene til at Tyrkia som seilnasjon er blitt så populær. Den umiddelbare nærheten til de greske øyene byr på mulighet til å seile både i Tyrkia og i Hellas (særskilte bestemmelser), - noe som var utenkelig for noen år siden.

Seilere fra hele verden verdsetter Tyrkia som et seilområde med utmerkede seilforhold og 10 timer med sol hver dag.
VESTKYSTEN / EGEERHAVET
teaser_cesme.jpg

Çesme / Alacati

Seilområdet rundt Çesme Alacati regnes fortsatt som hemmeligtips for seilere som har seilt mye i farvannene i Egeerhavet og øvrige Middelhav.

Sol og nesten alltid behagelig vind, vakker natur, delfiner som lekende følgesvenner, idylliske bukter med krystallklart, varmt vann, vennlige mennesker.
teaser_bodrum2.jpg

Bodrum / Turgutreis

Et av de mest populære seilområder i Egeer- og Middelhavet. Å seile i randsonene mellom Europa og Lilleasia er både fascinerende og avvekslingsrik.

Farvannet ved Bodrum befinner seg mellom maleriske, greske øyer som Kos, Nisyros, Tilos og den tyrkiske kyst med sine uttallige, vakre bukter.
MIDDELHAVSKYSTEN
teaser_marmaris2.jpg

Marmaris

Et utmerket utgangspunkt for seilturer langs den tyrkiske kyst med sine vakre øyer og uttallige bukter med krystallklart, turkisblått vann og til den idylliske, greske øyverden.

I en godt beskyttet, romslig bukt, ligger Marmaris med både en av Middelhavets største marinaer og flere mindre, gode marinaer.
teaser_yalikavak.jpg

Göcek og Fethiye

Godt beskyttet fra åpent hav, med uttallige bukter og  maleriske ankerplasser kan seilområdet i Fethiyebukten regnes som et nærmest perfekt seilområde.

Det lille, idylliske småsted Göcek, beliggende i sentrum av Fethiyebukten, har de siste årene utviklet seg til å ha blitt en av de mest etterspurte liggområder for seilere.